07.10.2013

Ексклюзивний брют-зеро приніс виноробам ARTEMOVSK WINERY Золото

У рамках фестивалю «Дні Голіцина у Новому Світі» 19 – 21 вересня відбувся V Міжнародний спеціалізований конкурс гристих вин імені Лева Голіцина. Вже стало традицією для артемівських виноробів повертатися з Криму із золотим «трофеєм». Цього року Золотою медаллю професіонали відзначили гристе вино KRIMART біле брют-зеро від ARTEMOVSK WINERY.

Ексклюзивний брют-зеро приніс виноробам ARTEMOVSK WINERY Золото

До складу купажу для гристого вина KRIMART брют-зеро входять елітні виноматеріали Піно, Шардоне, Рислінг та Аліготе, врожаю 2008 року, вирощені у благодатному кліматі Севастопольської зони Криму. Для того, щоб розкрити неймовірний потенціал основи майбутнього гристого, виноматеріали близько 6 місяців до розливу в пляшку витримуються у дубових бочках. Завдяки збагаченню киснем, що проникає крізь дерев’яну поверхню, аромат і смак вина стають особливо багатогранними. Саме цей купаж скорив професійне журі та заслужено завоював вищу нагороду конкурсу.

Вперше конкурс був організований у 2008 р. За 5 років існування конкурсу гристі вина Artemovsk Winery одержали п’ять Золотих медалей і дипломи «за високу якість», за цей же час кількість країн-учасників почесного конкурсу зросла від 7-ми до 25-ти країн, а число представлених зразків – від 57-ми до 111-ти. Серед нових країн учасників – Австралія, Данія, Аргентина, Греція та Чилі. Конкурс проводився за правилами та під високим патронатом Міжнародної організації винограду та вина (OIV). До складу журі конкурсу входили фахівці з різних країн, у тому числі експерти, дегустатори, енологи й магістри вина.

ПрАТ «Артемівськ Вайнері» робить гристі вина винятково класичним пляшковим способом. Щорічно беручи участь у цьому конкурсі, «Артемівськ Вайнері» поповнив список нагород підприємства, одержавши золоті медалі й дипломи «за високу якість» за гристі вина Krimart рожеве брют, Krimart червоне брют, Krimart брют-зеро, Артемівське червоне напівсолодке, Артемівське біле напівсолодке й Артемівське біле брют.