15.03.2013

Артемівські ігристі вина отримали високу оцінку французьких експертів

27 лютого 2013 в штаб-квартирі Міжнародної Організації Винограду і Вина (OIV) відбулася презентація-дегустація зразків української продукції виноградно-виноробних підприємств корпорації «Укрвинпром». Кращі зразки виноробної продукції підприємств-учасників були урочисто передані в енотеку OIV. Організаторами заходу виступили корпорація «Укрвинпром» і OIV, за підтримки Посольства України у Французькій Республіці. На унікальний за формою і змістом захід запросили французьких сомельє, колекціонерів, експертів і журналістів спеціалізованих видань, дипломатів і винних трейдерів.

Свою продукцію представили провідні виробники України: в цілому на суд французьких експертів було передано 26 зразків. Artemovsk Winery став єдиним представником виробників ігристих вин, що представив свою продукцію для дегустації. Винороби підприємства провели презентацію-дегустацію 6-ти зразків ігристих :

• 1. KRIMART біле брют-зеро, 2009 рік урожаю
  • 2. KRIMART біле экстра-брют, 2009 рік урожаю
  • 3. KRIMART рожеве брют, 2011 рік урожаю
  • 4. KRIMART червоне брют, 2011 рік урожаю
  • 5. АРТЕМІВСЬКЕ біле брют, 2011 рік урожаю
  • 6. KRIMSKOYE червоне напівсолодке, 2011 рік урожаю

Французька сторона високо оцінила якість артемівських ігристих вин. Презентовані зразки зайняли гідне місце на полицях винотеки OIV.

«Проведена презентація-дегустація пройшла на дуже високому професійному рівні і не має аналогів серед подібних сучасних заходів. Усі українські напої, представлені і продегустовані фахівцями в Парижі, зокрема, це міцні, сухі і ігристі вина, коньячні напої, свідчать, що українські винороби заслужено отримували медалі на високих міжнародних конкурсах», – відмітив генеральний директор OIV Федеріко Кастеллучі.

На думку українського посла у Франції Олександра Купчишина в Парижі, нелегко просувати вино не французького виробництва, проте кожен з присутніх зміг знайти для себе щось своє, досі невідоме і унікальне в смаку українських вин і коньяків. Тому дипломат оцінив подію як таку, що дає надію на плідну і перспективну співпрацю України з Францією у виноробній галузі.

Крім того, представники української делегації відзначили, що Україна має намір відновити членство в Міжнародній організації винограду і вина, яке було припинено кілька років тому, вже цього року.

За словами заступника генерального директора підприємства Artemovsk Winery Вікторії Мальованої, участь України в OIV на правах постійного члена надасть вітчизняним фахівцям галузі ширший доступ до участі в розробці і до використання офіційних стандартів і правил, які мають юридичну силу в міжнародній торгівлі винами і виноматеріалами. «Ми, як виробник, прагнемо відповідати не лише рівню якості європейського виноробства, але і високим стандартам міжнародної торгівлі» – підкреслила Вікторія.

Детальна інформація на офіційному сайті Корпорації «Укрвинпром».
Фоторепортаж на сайті «Укрінформ».